EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η BMW περικόπτει 6.000 θέσεις εργασίας – Πώς θα γίνουν οι απολύσεις

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακοίνωσε την περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας, εν μέσω των επιπτώσεων του κορονοϊού. Πώς θα γίνει η μείωση του εργατικού δυναμικού.

Την περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας, μέσω απολύσεων και συνταξιοδοτήσεων, σχεδιάζει η BMW, ως απόρροια της δραματικής πτώσης στον κλάδο των οχημάτων.

Η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία -και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη- προχώρησε στο παραπάνω μέτρο, με στόχο τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα, για τις περικοπές υπάρχει συμφωνία και με τα συνδικάτα των εργαζομένων.

Η μείωση των θέσεων εργασίας θα επέλθει, με βάση το εταιρικό σχέδιο, μέσω της πρόωρης συνταξιοδότησης των μεγαλύτερης ηλικίας εργαζομένων, καθώς και της παροχής κινήτρων εξόδου για τους νεότερης ηλικίας εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι 6.000 θέσεις εργασίας αντιπροσωπεύουν το 5% του εργατικού δυναμικού της BMW, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 126.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ζήτηση για την αγορά νέων οχημάτων έχει κατακρημνιστεί τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο της ύφεσης–ρεκόρ που σημειώνεται στις χώρες της Ευρώπης.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID