EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Henry Kissinger: παγκόσμια συνεργασία για υπέρβαση κρίσης.

Ο Henry Kissinger προβλέπει μια μακρά κρίση και μια ανατροπή της παγκόσμιας τάξης μετά το τέλος της πανδημίας. Καλεί σε μια συνεργασία παγκόσμια.. δηλ. συγκεκαλυμμένα σε μια παγκόσμια διακυβέρνηση ίσως;

Ο Henry Kissinger σ΄άρθρο του στην Wall Street Journal λέει ότι το πολιτικό και οικονομικό χάος που προκλήθηκε από την πανδημία του coronavirus θα διαρκέσει για γενιές.Οριοθετεί το χρονοδιάγραμμα της κρίσης γενιές ολόκληρες θα πληρώσουν….

Ο 96χρονος Αμερικανός διπλωμάτης υπογραμμίζει την «σουρεαλιστική ατμόσφαιρα της πανδημίας του Covid-19» που δίνει σύμφωνα με αυτόν ένα «συναίσθημα άμεσου κινδύνου».

«Σήμερα σε μια χώρα διαιρεμένη μια αποτελεσματική και διορατική κυβέρνηση είναι απαραίτητη για την υπέρβαση των εμποδίων μιας κλίμακας και εμβέλειας άνευ προηγουμένου. Η συντήρηση της εμπιστοσύνης του κοινού είναι κρίσιμη για την κοινωνική ανάπτυξη»,αναφέρει. Προειδοποιεί ότι για την υλοποίηση του σχεδίου οι λαοί πρέπει με άλλα λόγια να είναι πειθήνια όργανα απόλυτα χειραγωγημένα που θα έχουν τυφλή εμπιστοσύνη στις κοσμοσωτήριες εξουσίες

Προσθέτει ότι το επείγον εδρεύει στο λανσάρισμα μιας μετάβασης προς μια παγκόσμια τάξη «post-coronavirus», γιατί ο «ο κόσμος δεν θα είναι ξανά ποτέ ίδιος μετά». «Όταν η πανδημία του Covid-19 θα τελειώσει οι θεσμοί πολυάριθμων χωρών θ΄αποδειχθούν αποτυχημένα», τονίζει ο Kissinger.

Καμιά χώρα σύμφωνα με τον ίδιο δεν μπορεί να νικήσει τον ιό με μια προσπάθεια αμιγώς εθνική: «Ένα όραμα και ένα πρόγραμμα παγκόσμιας συνεργασίας» είναι απαραίτητα.

«Η ιστορική πρόκληση για τους ηγέτες είναι η διαχείριση της κρίσης οικοδομώντας το μέλλον.( σσ.αυτή η παγκόσμια αρχιτεκτονική) Μια αποτυχία θα μπορούσε να πυρακτώσει τον κόσμο», καταλήγει ο Henry Kissinger.

Πρέπει να «αγωνιστούμε για να θεραπεύσουμε τις πληγές της παγκόσμιας οικονομίας», είπε ο Kissinger. Ωστόσο, το black out της παγκόσμιας οικονομίας αυτή τη φορά δεν ήταν μόνο προβλέψιμο αλλά και ηθελημένο σταμάτησαν όλα με διαταγή εξ άνωθεν και πλαίσιο τον ιό.

Ο Kissinger λέει: «Οι δημοκρατίες του κόσμου πρέπει να υπερασπιστούν και να διατηρήσουν τις διαφωτιστικές τους αξίες … και να προστατεύσουν τις αρχές μιας φιλελεύθερης παγκόσμιας τάξης».Η έννοια του δεν είναι η επιβίωση των πληθυσμών αλλά η διατήρηση ενός θνησιγενούς και χρεοκοπημένου πολιτικοοικονομικού συστήματος πάση θυσία ενώ την ίδια στιγμή 6,6 εκατομμύρια εργαζόμενοι έγιναν νεο-άνεργοι από την αρχή της κρίσης μόνο στις ΗΠΑ.

“Ο ιδρυτικός μύθος των σύγχρονων κρατών,” λέει ο Kissinger, “είναι μια πόλη που περιβάλλεται από τοίχους (…) αρκετά ισχυρή ώστε να προστατεύει τους ανθρώπους από έναν εξωτερικό εχθρό. (…) Αυτή η πανδημία έχει δημιουργήσει (…) την αναβίωση αυτής της περιφραγμένης πόλης σε μια εποχή στην οποία η ευημερία εξαρτάται από το παγκόσμιο εμπόριο και την κίνηση των ανθρώπων ». Ο Kissinger καλεί στην αναβίωση της έννοιας μιας πόλης που περικλείεται από τοίχους ενός αναχρονιστικού, “μύθου” αλλά τελικά αυτή η περίκλειστη πόλη κράτος είναι το global village;

Aυτή η παγκόσμια καστροπολιτεία που οραματίζεται ο Kissinger θα έχει ψηφιακή περίφραξη δίκην ηλεκτροφόρων καλωδίων στα συρματοπλέγματα……Αυτή η καστροπολιτεία του Kissinger θα είναι ένας καφκικός Πύργος το βασίλειο της ηλεκτρονικής γραφειοκρατείας. Η Ιδανική καστροΠολιτεία του Kissinger θα είναι ο Πύργος του Marquis de Sade για τους πολίτες..που ήδη βιώνουν τις πρώτες πρωτόγνωρες εμπειρίες..


Πηγή   dimpenews.com

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID