EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κορονοϊού - COVID-19 και η εργασία.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Έλληνες «συμπορευόμαστε» πειθαρχούμε στις οδηγίες της Ιατρικής. Άλλο η συμμόρφωση στις οδηγίες των ειδικών και της ιατρικής κοινότητας, και άλλο η συμμαχία με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ο ελληνικός λαός είναι που πιέζει και μετατοπίζει τη Κυβέρνηση σε έναν «εξαναγκασμό» να οριστεί το δημόσιο σύστημα υγείας ως πρώτη προτεραιότητα και γραμμή άμυνας και όχι τα πανάκριβα Ιδιωτικά Κέντρα με …επιδότηση.

Εκτός κι αν νομίζει ότι με τα εκατομμύρια που μοιράζει στα ΜΜΕ θα μπορεί να διαστρεβλώνει εσαεί την πραγματικότητα.

Δεν μας έχει πει τι θα κάνει αν αδειάσουν τα ταμεία των 36 δις που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αν τελικά επικρατήσει πάλι η άτεγκτη γερμανική λιτότητα. Θα οδηγήσει τη χώρα σε νέο μνημόνιο;

Αντί για ολοκληρωμένο σχέδιο γενναίας ενίσχυσης της οικονομίας υπέρ των εργαζομένων και συνταξιούχων, η ΝΔ αρπάζει την ευκαιρία για να άρει εργασιακές κατακτήσεις και για να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα.

Κατά βάθος και στον απόηχο του κορονοϊού η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζει ένα καινούργιο, πολύ πιο δυσβάσταχτο, μέγα-Μνημόνιο σε βάρος της χώρας.Με ανταλλάγματα την συνεκμετάλλευση με Τουρκία του Αιγαίου και την μεταφορά μεταναστών από τα νησιά που υποτίθεται δεν βλέπουμε λόγω Κορώνα-ιου.  Ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που τους έφερνε ξημερώματα στις 5:00 Πειραιά και με λεωφορεία…δρόμο.

Στο Υπουργείο Εργασίας, ο κ. Βρούτσης που ήταν και επί ΣΑΜΑΡΑ θεσμοθετεί μαζικές απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, περαιτέρω συμπίεση του εισοδήματος. Στο Υπουργείο Οικονομίας, και ο Υπ Αναπτ κ. Γεωργιάδης κάνουν ότι δεν βλέπουν τους σύγχρονους μαυραγορίτες, θεωρούν υπερβολή τα 400 ευρώ/μήνα σε περίοδο καραντίνας και προετοιμάζουν το έδαφος από τα φιλικά ΜΜΕ για ένα νέο Μνημόνιο.

Τα Υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών διπλασιάζουν τους μισθούς στις «γαλάζιες» διοικήσεις των ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ και ΟΑΣΑ, και 8πλασιάζουν -στα 400 ευρώ- το μπόνους για κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι εργαζόμενοι που περιμένουν το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ για να ζήσουν, φτάνουν τουλάχιστον το 1.500.000, μπορεί και παραπάνω.

Άγνωστο πόσοι από αυτούς θα ξαναπροσληφθούν όταν τελειώσουν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού, καθώς οι επιχειρήσεις που θ’ανοίξουν ξανά θα κάνουν πολύ καιρό να «πάρουν μπρος», ενώ κάποιες από αυτές θα κλείσουν.

Στην Ελλάδα οι άνεργοι τέλη Μαΐου, αν όλα πάνε καλά και παραμείνουμε σε χαμηλούς ρυθμούς αύξησης νεκρών και κρουσμάτων, θα έχουν φτάσει τα 2,5 εκατ. ανθρώπους (στο 1 εκατ. των νυν ανέργων προστέθηκαν ήδη 800.000 από την περασμένη εβδομάδα όπως ανακοινώθηκε).

Η ανεργία θα εκτοξευθεί παγκοσμίως, ειδικά στην ΕΕ θα είναι τραγική η κατάσταση, πολλές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να αντέξουν για να ξανανοίξουν και πολλοί οικονομικοί κολοσσοί θα βρουν την ευκαιρία για τεράστιες οικονομικές περικοπές και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.

Το εργατικό κόστος, λοιπόν, σε χώρες όπως η Ελλάδα, θα συμπιεστεί ασφυκτικά, λόγω υπερπροσφοράς εργασίας.

Όταν θα βγεις εκτός σπιτιού, μπορεί να σου πουν ότι «Δεν υπάρχει κίνδυνος» ή «Βρήκαμε το φάρμακο» αλλά θα έχεις χάσει την δουλειά σου μετά από μήνες λόγω περιοριστικών μέτρων ή εγκλεισμού στην οικία σου. Και αν τώρα η ΔΕΗ αναγκαστικά υπομένει να παρέχει το απλήρωτο ρεύμα, δεν θα το κάνει μετά. Και μπορεί να έχεις γλιτώσει από τον κορωνα-ϊό, αλλά ελλοχεύει… το έμφραγμα, ο καρκίνος και όλες οι άλλες ασθένειες που προκαλεί η ανεργία και η οικονομική καταστροφή… υποκείμενο…. νόσημα ;

Να θυμίσω οτι επί ημερών της ΝΔ και του κ. Γεωργιάδη ως αρμόδιου υπουργού έκλεισαν τα ιατρεία του ΙΚΑ, απολύθηκαν 2.500 γιατροί.

Βέβαια ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μας λέει ότι το Casino Latsi είναι “ανάπτυξη” για την Χώρα.  Έχετε δει εργοστάσιο κάθετης παραγωγής να θέλει να έρθει στην Χώρα ; Oχι.

Επί ημερών της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη ως αρμόδιου υπουργού δρομολογήθηκαν 7.500+ διαθεσιμότητες και χιλιάδες απολύσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, οδήγησε σε αποκλεισμό από το δημόσιο σύστημα υγείας σχεδόν 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή κατακεραύνωνε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί στήριζε τις ΤΟΜΥ και τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στα αστικά κέντρα. Xαρακτήριζε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ «Φαραωνικό» και «Μαδουρικής επινόησης» και μόλις ανέλαβε τον Ιούλιο 2019 ακύρωσε τις 4.000 προσλήψεις στην Υγεία που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το 2019.

Πηγή


Ένα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID