EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Βέλγιο: 43 συλλήψεις διαδηλωτών για το θάνατο 19χρονου σε τροχαίο με περιπολικό

Η αστυνομία στο Βέλγιο προχώρησε στις συλλήψεις 43 ανθρώπων που διαμαρτύρονταν για το θάνατο ενός νεαρού, το σκούτερ του οποίου συγκρούστηκε με περιπολικό ενώ τον καταδίωκε άλλο αστυνομικό όχημα.

Προχθές περίπολος της αστυνομίας προσπάθησε να σταματήσει για έλεγχο έναν 19χρονο που οδηγούσε το σκούτερ του στην περιοχή της Άντερλεχτ. Ενώ οι αστυνομικοί καταδίωκαν το δίκυκλο, συγκρούστηκε με ένα άλλο περιπολικό και οδηγός του βρήκε τραγικό θάνατο.

Μετά από επεισόδια το ίδιο βράδυ, αστυνομικοί αναπτύχθηκαν χθες για να διαλύσουν μια διαδήλωση νέων, που ανταποκρίθηκαν σε καλέσματα ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Επτά διαδηλωτές και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στα επεισόδια, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Άντερλεχτ, Φαμπρίς Κουμπ. «Η κατάσταση είναι σαφώς υπό έλεγχο» αλλά η αστυνομία παραμένει σε εγρήγορση γιατί αναμένει «νέες ταραχές», υποστήριξε ο ίδιος.

Ο δήμαρχος, ο οποίος συναντήθηκε με την οικογένεια του 19χρονου θύματος, εκτίμησε ότι ο θάνατος του νεαρού δεν ήταν παρά «ένα πρόσχημα για τους ταραξίες» σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα επί τέσσερις εβδομάδες λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID