EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σας αρέσει να βλέπετε ταινίες; Η Νέα Τάξη παρεμβαίνει κι εκεί! Οι αλλαγές που έρχονται (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλλαγές και στον χώρο της διασκέδασης φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη!
Όχι δεν είναι κάτι που θα συμβεί κάπου αόριστα στο μέλλον. Για την ακρίβεια, συμβαίνει ήδη σε κάποιο βαθμό!

Σύμφωνα με είδηση που μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, η αγωνία των ηθοποιών, του σκηνοθέτη και της εταιρείας παραγωγής για το αν η ταινία τους θα πάει καλά στα ταμεία, όταν κυκλοφορήσει, ίσως μειωθεί καθώς η τεχνητή νοημοσύνη υπόσχεται να μειώσει την αβεβαιότητα (και) σε αυτό το πεδίο.

Από την άλλη, ορισμένες ταινίες μάλλον δεν θα γυριστούν ποτέ, αν η πρόγνωση γι’ αυτές θα είναι αρνητική και αυτό όχι χάρη στη διαίσθηση κάποιου παραγωγού, αλλά στην προβλεπτικότητα ενός μηχανήματος.

Εμείς αναρωτιόμαστε, ποια θα είναι τα στάνταρ με τα οποία θα λειτουργεί το σύστημα της τεχνητής νοημοσύνης ώστε να θεωρεί πως μια ταινία θα πετύχει ή όχι;

Μήπως αν το σενάριο της ταινίας περιλαμβάνει προπαγάνδα υπέρ της Νέας Τάξης θα ορίζεται από το σύστημα ως «επιτυχημένο», ενώ αν περιλαμβάνει χαρακτηριστικά και πλοκή που δεν είναι αρεστή στους παγκοσμιοποιητές θα ορίζεται ως αποτυχημένο;

Κάποιοι στο σημείο αυτό μπορεί να σκεφτούν πως το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Έχουν δίκιο σε μεγάλο ποσοστό, ωστόσο, άλλο ο μερικός έλεγχος, μέσα στον οποίο μπορεί και «κάτι» να ξεφύγει και άλλο ο απόλυτος ψυχρός έλεγχος που θα σερβίρει αποκλειστικά και μόνο την προπαγάνδα της Νέας Τάξης σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από τη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη.

Ας δούμε όμως μερικά πράγματα για το πως λειτουργεί το εν λόγω σύστημα. Αν και ασφαλώς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, ένας νέος αλγόριθμος αναλύει γραπτές περιλήψεις των σεναρίων και κάνει εκτιμήσεις για το πόσες πιθανότητες υπάρχουν ώστε μία ταινία να έχει ανταπόκριση στο κοινό και στους κριτικούς ή αντίθετα μάλλον να τα πάει χάλια. Οι Νοτιοκορεάτες ερευνητές του Πανεπιστημίου Sungkyunkwan παρουσίασαν το σύστημά τους σε συνέδριο της Φλωρεντίας της Ιταλίας, σύμφωνα με το «Science».

Το σύστημα «εκπαιδεύτηκε» με τις περιλήψεις των σεναρίων 42.306 ταινιών από όλον τον κόσμο, οι οποίες συσχετίστηκαν με το πόσο καλά τα πήγε εμπορικά κάθε μία από αυτές τις ταινίες (αρκετά σενάρια συλλέχθηκαν από τη Wikipedia). Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης αξιολόγησε κάθε σενάριο με τη βοήθεια της μηχανικής «ανάλυσης συναισθήματος».

Μία βασική διαπίστωση ήταν ότι οι πετυχημένες ταινίες έχουν πολύ συχνότερες εναλλαγές συναισθημάτων σε σχέση με όσες θεωρήθηκαν αποτυχία, όπως για παράδειγμα η φετινή της Marvel «Avengers» η ταινία που «έσπασε» τα ταμεία.

Αυτή η εναλλαγή θεωρείται καλύτερος προγνωστικός δείκτης επιτυχίας από ό,τι αν η ταινία έχει ευχάριστη αρχή ή καλό τέλος. Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι η ταινία να προσφέρει μία συχνή εναλλαγή συναισθημάτων.

Το σύστημα βαθμολογεί κάθε ταινία με ένα «σκορ» εναλλαγής συναισθημάτων και τελικά βγάζει την ετυμηγορία του κατά πόσο η ταινία -θρίλερ, κωμωδία ή δράμα- θα αποδειχθεί δημοφιλής ή όχι. Η ικανότητα πρόγνωσης δεν είναι βέβαια τέλεια, αλλά είναι πάντως μεγαλύτερη από το να μαντεύει κανείς στην τύχη.

Οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι στο μέλλον, όταν θα έχουν βελτιώσει τη μέθοδό τους, θα μπορεί να κάνει προβλέψεις ακόμα και για τα μελλοντικά έσοδα μίας ταινίας, οπότε θα βοηθά σημαντικά τους επενδυτές να αποφασίζουν αν θα «ποντάρουν» στο φιλμ ή όχι.

Οι ερευνητές περιχαρείς αναφέρουν πως το σύστημά τους θα είναι αδέκαστο και θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, γνωστούς και άγνωστους, αρκεί να έχουν να παρουσιάσουν γραπτώς μία καλή ιδέα, κατά πόσο όμως αυτό θα αποδειχθεί ωφέλιμο για τη δουλειά των σεναριογράφων, σκηνοθετών και ηθοποιών;

Για ακόμη μια φορά η πλειοψηφία βλέπει μόνο το «τυράκι» και προχωράει ολοταχώς προς τη φάκα!






Πηγή   el.gr



Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID