EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ελλάδα 2030: Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία όπως δεν την έχετε ποτέ διαβάσει

Ο Χρήστος Σκουρτζόπουλος  είναι ένας σπαγκοραμμένος, φιλάργυρος ηλικιωμένος που δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν. Μισεί τα Χριστούγεννα και όλους όσους τα επικαλούνται.

Έχει να ασχοληθεί με αυτά από το 2018, όταν και στην τηλεόραση τα κάλαντα ακούστηκαν στον πρωθυπουργό από ένα πολυπολιτισμικό σχολείο.

Η ανατροπή στην ζωή του θα έρθει όταν, την Παραμονή των Χριστουγέννων, ένας απρόσκλητος επισκέπτης, το φάντασμα του νεκρού συνεργάτη του που ήταν το ίδιο τσιγκούνης και μίζερος με εκείνον, θα τον προειδοποιήσει να δει τα πράγματα διαφορετικά.

Τον προειδοποιεί να αλλάξει χαρακτήρα για να μην έχει την ίδια κατάληξη με αυτόν.

Θα τον επισκεφτούν τρία φαντάσματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος για να του υποδείξουν τα λάθη του.

Πράγματι αυτό έγινε! Ο Σκουρτζόπουλος κατάλαβε τα λάθη του. Ήταν έτοιμος να αλλάξει.

Έδωσε εντολή στην τεχνητή νοημοσύνη του «έξυπνου» σπιτιού του να ανοίξει το παράθυρο, το οποίο ήταν καλά σφραγισμένο, πληρώντας τις ενεργειακές προϋποθέσεις του Κράτους.

Ο ήλιος έλαμπε! Το κρύο ήταν τσουχτερό, αλλά το πρωϊνό ευχάριστο.

«Τι μέρα είναι σήμερα;», ρώτησε ένα αγόρι που περνούσε απ’ έξω. «Σήμερα έχουμε 25η Δεκεμβρίου!».

«Α τότε, δεν τα έχασα», σκέφτηκε ο Σκουρτζόπουλος. «Τα πνεύματα έκαναν την δουλειά τους μέσα σε μία μόνο νύχτα!».

«Αγόρι μου», ξαναείπε στο παιδί. «Τρέξε, σε παρακαλώ, στον χασάπη και πες του να μου φέρει την μεγαλύτερη γαλοπούλα του. Θα σε ανταμείψω για τον κόπο σου».

Το παιδί δεν δίστασε στιγμή. Έτρεξε γρήγορα και ξαναγύρισε λαχανιασμένο, παρέα με τον κρεοπώλη, που κουβαλούσε μία τεράστια γαλοπούλα.

«Είναι εργαστηρίου, δεν θα καταλάβεις διαφορά στην γεύση», του είπε.

Ο Σκουρτζόπουλος, αφού είπε να στείλουν την γαλοπούλα, στον καλό του κλητήρα, που τόσο είχε αποπάρει όλα αυτά τα χρόνια, ντύθηκε και βγήκε έξω χαρούμενος.

«Καλά Χριστούγεννα, καλά Χριστούγεννα σε όλους», φώναζε, ξετρελαμένος από την χαρά του.

Μια χαρά που κόπηκε απότομα, όταν ένα drone της αστυνομίας αιωρήθηκε πάνω από το κεφάλι του και μία «ψυχρή» και άχρωμη φωνή του είπε:

«Χριστούγεννα, απαγορευμένη λέξη. Παρακαλούμε όπως διακόψετε την χρήση της σε δημόσιους χώρους».

Ο Σκουρτζόπουλος τα έχασε! Δεν ήξερε πως όσο εκείνος αδιαφορούσε για την γιορτή των Χριστουγέννων, τα πράγματα είχαν εξελιχθεί ευνοϊκά για τον παλιό εαυτό του, όχι για τον τωρινό.

Η πνευματική πτυχή των Χριστουγέννων είχε καταργηθεί. Όλοι τα αποκαλούσαν πλέον γιορτές, καθώς η εντολή του Κράτους ήταν πως κατά αυτόν τον τρόπο δεν θα προσβάλλονται οι πολίτες «διαφορετικού χρώματος, καταγωγής και πεποιθήσεων».

Ο Σκουρτζόπουλος δεν το δέχθηκε.

Κοίταξε το drone και αναφώνησε «Καλά Χριστούγεννα».

26. Δεκεμβρίου 2030. Ο Σκουρτζόπουλος ξυπνά στο «έξυπνο» κελί της Φυλακής Νο. 234.

Κάπου εκεί ήμουν κι εγώ. Κάπου εκεί θα είστε και εσείς. Εκτός και αν…

Καλά Χριστούγεννα…



Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID