EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πώς μπορείτε να πάρετε για δεύτερη φορά το επίδομα ανεργίας

Ποιοι το δικαιούνται, ποιες οι προϋποθέσεις και πώς θα το πάρουν. Πλαφόν τα 16 μηνιαία βοηθήματα μέσα στα τέσσερα τελευταία έτη

Υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εργαστεί τουλάχιστον πέντε μήνες μέσα στους τελευταίους 14 μήνες (χωρίς να συνυπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη διακοπή της εργασιακής σχέσης τους) και δεν έχουν λάβει το ίδιο βοήθημα για περισσότερους από 16 μήνες την προηγούμενη τετραετία, μπορούν οι άνεργοι να λάβουν δεύτερο επίδομα ανεργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η τακτική επιδότηση ανεργίας είναι μια παροχή που χορηγείται σε μισθωτούς, ασφαλισμένους στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ, των οποίων η εργασιακή σχέση είτε έληξε (σύμβαση ορισμένου χρόνου) είτε καταγγέλθηκε από τον εργοδότη, με χρονική διάρκεια από 5 έως 12 μήνες. Για τη χορήγηση της τακτικής επιδότησης ανεργίας στους δικαιούχους απαιτείται η συνδρομή των εξής προϋποθέσεων: α) να είναι ασφαλισμένοι ως εργαζόμενοι στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ, β) να έχει προηγηθεί καταγγελία σύμβασης εργασίας (όχι οικειοθελής αποχώρηση), γ) να έχει προηγηθεί λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου, δ) να μην αυτοαπασχολούνται και ε) να έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την αίτηση για την επιδότηση.

Βασικοί όροι

Ειδικά για τους δικαιούχους οι οποίοι επιδοτούνται πρώτη φορά, μεταξύ άλλων, απαιτούνται: η πραγματοποίηση 125 ημερών εργασίας εντός του 14μήνου πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής και η πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα προηγούμενα δύο έτη πριν από την έναρξη της επιδότησης. Οι άνεργοι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν και δεύτερη φορά επίδομα ανεργίας. Οι όροι λήψης δεύτερου επιδόματος ανεργίας είναι:

1 Η πραγματοποίηση τουλάχιστον 125 ημερών εργασίας στο τελευταίο 14μηνο, πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής τους σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής.

2 Τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας που έχουν λάβει εντός της προηγούμενης τετραετίας, από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης, να μην υπερβαίνουν τα 400.

Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 400 ημερήσιων επιδομάτων (16 μήνες), δικαιούται να λάβει επίδομα για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων (μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου).



Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID