EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Video, φωτογραφίες, αριθμούς αυτοκινήτων, έδωσαν οι Αμερικανοί για NOVARTIS

Video, φωτογραφίες, αριθμούς αυτοκινήτων, διευθύνσεις των ραντεβού και πολλές μαύρες βαλίτσες. Aυτά τα στοιχεία έδωσαν οι Αμερικανοί στην ελληνική δικαιοσύνη. Για την ώρα δεν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί με απευθείας καταθέσεις σε πολιτικούς ή συγγενικά τους πρόσωπα. 

Το αν αυτά αρκούν για να στοιχειοθετήσουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού κράτους ή θα αποδειχθεί μια μούφα θα το γωρίζουμε σύντομα. Η πρώτη εντύπωσή μας-χωρίς να μπαίνουμε στην ουσία της υπόθεσης εάν υπήρξαν ή οχι δωροδοκίες-είναι ότι τα στοιχεία που διακινούνται πολύ δύσκολα θα επιτρέψουν να σταθεί η υπόθεση στα δικαστήρια. Πάντως κάποιος από τους εμπλεκόμενους στον οποίο απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα φρόντισε να προσλάβει έναν από τους Ελληνες δικηγόρους που χρησιμοποίησε και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος!

Σύμφωνα με πληροφορίες:

– Τα 10 πολιτικά πρόσωπα (πρώην υπουργοί και πρωθυπουργοί) σύμφωνα με τους μάρτυρες πήραν σχεδόν 45-50 εκατομμύρια ευρώ.

– Συνολικά 30 πολιτικά και μη πρόσωπα (υπουργοί, πρωθυπουργοί, 4-5 γενικοί γραμματείς, μέλη επιτροπών, διοικητές δημοσίων οργανισμών, σύμβουλοι πολιτικών προσώπων κλπ) φέρονται να πήραν περί τα 60 εκατομμύρια σε μίζες.

– “Το μεγάλο πάρτι”, κατά την έκφραση μάρτυρα, “έγινε προ των μνημονίων”. Έτσι η μερίδα του λέοντος φέρεται να διατέθηκε, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ενός προστατευόμενου μάρτυρα, για την αγορά των περίφημων εμβολίων γρίπης. Εκεί φέρεται να διατέθηκε για μίζες ποσό 40 εκατομμυρίων σε τρία πολιτικά πρόσωπα (δεν αφορά δηλαδή μόνο υπουργό).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι μάρτυρες έδωσαν και συμπληρωματικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει η γνώση των πληροφοριών που έθεσαν στις αρχές και τα οποία βέβαια θα εμπλουτιστούν και θα διασταυρωθούν στη συνέχεια από την έρευνα των εισαγγελιών διαφθοράς με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη και τους εισαγγελείς, Στ. Μανώλη και Χρ. Ντζούρα.

Η δήλωση της Novartis

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Novartis σχετικά με το θέμα αναφέρει: “Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων σχετικά με τις επιχειρηματικές μας πρακτικές στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης σε όλες τις πτυχές της εργασίας. Λαμβάνουμε κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά και εξετάζουμε διεξοδικά όλες τις αναφορές”.



πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID