EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στο βήμα της Βουλής οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis

Με τοποθετήσεις βουλευτών, αλλά και των φερόμενων ως εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο Novartis συνεχίζεται στην Βουλή η συζήτηση της κυβερνητικής πρότασης για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Τα πνεύματα άναψαν επικίνδυνα, όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, αντέδρασε έντονα, μετά την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. «Δεν μπορείτε να πάρετε μερική ενημέρωση του φακέλου και το ξέρετε, άρα αυτό που κάνατε είναι άτυπο. Αυτή είναι παραβίαση του Συντάγματος» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας στην συνέχεια τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι φοβάται να ανοίξει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του. Ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε «μήπως γιατί μιλάγατε με την κ.Τουλουπάκη 25 φορές την ημέρα;. Θα ανοίξουμε τα τηλέφωνα σας κ. υπουργέ και αν δε φοβάστε ανοίξτε τα μόνος σας. Αλλά αν τα ανοίξετε, θα πάτε φυλακή, γι’ αυτό σκύβετε το κεφάλι, αλλά θα έρθει και αυτή η ώρα».

Για επικοινωνιακό σόου έκανε λόγο στην ανταπάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέροντας ότι θα ανοίξει τα τηλέφωά του όταν έρθει η δικογραφία στη Βουλή για τη μήνυση σε βάρος του.

Στουρνάρας: Αισχρές συκοφαντίες όσα λένε οι μάρτυρες
Ο Διοικητής της Τραπεζας της Ελλάδας απέκρουσε μία – μία τις κατηγορίες που προσάπτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατά της συζύγου του και της εταιρείας της, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Αναφερόμενος στις καταγγελίες προς το πρόσωπό του, τις χαρακτήρισε αισχρές, και ζήτησε να προχωρήσει η προανακριτική επιτροπή για να μην μείνουν αιωρούμενες.

Μιλώντας για τη σύζυγό του και την εταιρεία της, ανέφερε πως παρέχει μεταξύ άλλων συμβουλευτική και οργάνωση συνεδρίων στο χώρο της υγείας, έναν χώρο – όπως είπε – τον οποίο υπηρετεί για 34 χρόνια από διάφορες θέσεις. Υπογράμμισε ακόμη ότι οι χορηγίες της Novartis στα συνέδρια της εταιρείας της συζύγου του, δεν διαφέρουν από τις υπόλοιπες.

Για ανυπόστατα ψεύδη και συκοφαντίες έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος από το βήμα της Βουλής για το θέμα της Νοvartis. Αμφισβήτησε την μαρτυρία Κελέση και υπογράμμισε ότι επί πρωθυπουργίας του δεν υπήρξε καμία χρηματική καταβολή σε φαρμακευτική εταιρία.
Πικραμένος: Nα λάμψει η αλήθεια και να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία
Εξοργισμένος για το γεγονός ότι σπιλώνεται η προσωπικότητά του δήλωσε ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει στη Δικαιοσύνη επί 40 χρόνια και από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ακόμη.

Έντονα φορτισμένος συναισθηματικά, ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, απευθύνθηκε προς το Σώμα και αναρωτήθηκε αν έχει ακουστεί κάποιος υπαινιγμός σε βάρος του τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα να εισπράξει χειροκροτήματα από τους βουλευτές. Ο κ. Πικραμμένος έκανε λόγο για μυθιστορηματικές κατηγορίες, επισήμανε ότι το διάστημα που ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν καταβλήθηκαν χρήματα σε καμία φαρμακευτική εταιρία και τόνισε ότι θα περίμενε «μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό του».
Λυκουρέντζος: Θα φτάσω μέχρι τέλους
Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση σε όσους έχουν επιδοθεί σε ευτελείς, όπως είπε ψευδομαρτυρίες και υποστήριξε ότι στην πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν περιλαμβάνεται κανένα στοιχείο που να του προσάπτει οποιαδήποτε ενοχή.

«Δεν με αφορούν οι νομικές εκτιμήσεις περί παραγραφής αδικημάτων. Με αφορά η αποκάλυψη της αλήθειας για την προστασία της τιμής μου και θα φτάσω μέχρι τέλους»είπε ο κ. Λυκουρέντζος και πρόσθεσε ότι «δεν θα επιτρέψει να υποστει έναν μακρόσυρτο διασυρμό».

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε ευτελείς ψευδομαρτυρίες τις καταθέσεις των μαρτύρων και απέκρουσε τις καταγγελίες ότι δήθεν προωθούσε εταιρικά συμφέροντα καθώς και την επίσπευση πληρωμών προς τη Novartis.
Κουτρουμάνης: Είμαι απόλυτα καθαρός
Γελοία και ψευδή χαρακτήρισε την μαρτυρία η οποία φέρεται να τον εμπλέκει στην υπόθεση Novartis, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος τόνισε παραλλήλως ότι είναι απολύτως καθαρός. Ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε εξοργισμένος με την εμπλοκή του ονόματός του και πρόσθεσε ότι η σημερινή του παρέμβαση, συμπλήρωσε, σε κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να περιοριστεί σε μία φράση.

«Είμαι απόλυτα καθαρός. Ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχω με το συγκεκριμένο ή άλλο σκάνδαλο. Ψάξτε παντού. Δεν θα με βρείτε πουθενά σε τέτοιες υποθέσεις που συνδέονται με θέματα ήθους και συμπεριφοράς». Δεν είμαστε όμως, πρόσθεσε, σε κανονικές συνθήκες . «Δεν υφίσταται το τεκμήριο αθωότητας έτσι όπως διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος». Είμαι εξοργισμένος , ανέφερε, γιατί είναι άδικη η σπίλωση που υφίσταμαι.

Υπόμνημα έστειλε ο Αβραμόπουλος
Ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε υπόμνημα στην Βουλή στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι έλαβε κάθε μέτρο για τη διασφάλιση του δημοσίου χρήματος. Στο υπόμνημά του, ο Δημήτρης Αβραμόπολος κάνει αναφορά στις δύο υποθέσεις που χειρίστηκε: της αντιμετώπισης της γρίπης Η1Ν1 και της εγκατάστασης του μοριακού ελέγχου του αίματος.

Τονίζει ακόμη ότι για την μεν πρώτη υπόθεση, «η δικογραφία για τη γρίπη Η1Ν1 είχε ήδη διερευνηθεί από την ίδια Εισαγγελία και είχε τεθεί στο αρχείο, διότι δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο», ενώ για την δεύτερη υπόθεση ότι με πρωτοβουλία του συνεστήθη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των κομμάτων, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, των Εκπροσώπων των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υγείας για το οικονομικό μέρος του διαγωνισμού, καθώς και σε «επιτροπές αναμφισβήτητου κύρους» ανατέθηκε το επιστημονικό έργο των προδιαγραφών.
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα κρυφτώ πίσω από την παραγραφή

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε στη συζήτηση για την σύσταση Προανακριτικής ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «σκευωρία». Ο κ.Γεωργιάδης ζήτησε θετική ψήφο στην Προανακριτική γιατί, όπως είπε, θέλει να δικαστεί.

Στο στόχαστρο του πρώην υπουργού βρέθηκαν ο πρωθυπουργός, αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, τον οποίο κάλεσε να μην κρυφτεί. Παραλλήλως υποστήριξε ότι ο μικρότερος τζίρος της Novartis ήταν επί υπουργίας του.

O κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για συκοφαντία, και όπως είπε θέλει να ζητήσει εγγράφως να δικαστεί για να μην κρυφτεί πίσω από παραγραφή για αδικήματα, όπως η «απιστία», και εκτίμησε ότι το ίδιο θα θέλει να κάνει και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Δεν ξέρω γιατί του στερείτε την ευκαιρία», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές.



πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID