EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αυτό που φοβούνται και πολεμούν είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ μας!

Ακούστε στο παρακάτω βίντεο τον καθηγητή Κerry, ο οποίος, μέσω μιας αναφοράς που κάνει στα πρώιμα Χριστιανικά χρόνια, μας θυμίζει, τι είναι αυτό που οι επικυρίαρχοι ανέκαθεν έτρεμαν και γι΄αυτό την πολεμούσαν: Την Ελεύθερη σκέψη μας.

Στο συγκεκριμένο ολιγόλεπτο βίντεο, ο Kerry αναφέρεται κυρίως στο πως η Εκκλησία όχι μόνο αδρανοποιεί το νου των ανθρώπων και δεν τους αφήνει να σκεφτούν ελεύθερα και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, αλλά και τους αποπροσανατολίζει από το να πλησιάσουν απευθείας και ελεύθερα τον Χριστό.

Μήπως όμως το ίδιο δε συμβαίνει σε όλους τους τομείς;

Πάντα κάποιοι που μας τους παρουσιάζουν ως...αυθεντίες του κάθε τομέα, μας λένε τι να πιστεύουμε και να ακολουθούμε, για να είμαστε "σωστοί". Κάθε προσωπική έρευνα και αναζήτηση κατακρίνεται και απαγορεύεται. Έτσι ένας φαύλος κύκλος χιλιάδων χρόνων συνεχίζεται και συνεχίζεται, χωρίς διακοπή και με αυτόν τον τρόπο έχουν τον έλεγχο των συνειδήσεων μας.

Το τίμημα είναι η ίδια μας η ελεύθερη σκέψη αλλά και βούληση, που οι περισσότεροι έχουν παραδώσει σε αυτή την "αόρατη εξουσία", δίχως να το έχουν συνειδητοποιήσει.

Μας θέλουν χωρίς άποψη, για να μπορούν να μας επιβάλλουν ανενόχλητα τη δική τους και να μας ελέγχουν. Αν πάψουμε να σκεφτόμαστε όπως θέλουν, χάνουν οι επικυρίαρχοι σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο επάνω μας.

Σκεφτείτε λοιπόν ελεύθερα, συγκρίνετε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα πάνω σε όλους τους τομείς. Πολιτική, θρησκεία, επιστήμη, ιστορία κτλ. Η μαζικοποιημένη, έγκριτη και συμβατική σκέψη, οδηγεί πάντα μέσα στο μαντρί, ενώ η ελεύθερη και ανυπότακτη οδηγεί έξω από αυτό.

Η επιλογή είναι δική σου.







πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID