EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πυρηνικός τρόμος στη Γαλλία, με 5 τραυματίες (video+photos)

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον πέντε άτομα, τα οποία έχουν εισπνεύσει τοξικά αέρια, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των τραυματιών θα αυξηθεί.
Η πυρηνική μονάδα της Φλαμανβίλ βρίσκεται στη Μάγχη, κοντά στο Σερμπούρ.


Οι πυροσβέστες σημειώνουν ότι έχει εκδηλωθεί φωτιά, αλλά όχι στην πυρηνική ζώνη του εργοστασίου. Ο κίνδυνος διαρροής πυρηνικής ενέργειας απομακρύνεται, σύμφωνα με τις γαλλικές αστυνομικές αρχές. Γάλλος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο, εμφανίστηκε καθησυχαστικός στις δηλώσεις του σχετικά με το συμβάν, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής και μόλυνσης της γύρω περιοχής.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 11.00 (ώρα Ελλάδας) στο μηχανοστάσιο της μονάδας παραγωγής ενέργειας, ενώ το ειδικό σχέδιο παρέμβασης δεν έχει ενεργοποιηθεί, επειδή δεν υφίσταται πυρηνικός κίνδυνος. Για προληπτικούς λόγους, η παραγωγή του αντιδραστήρα 1 έχει διακοπεί, όμως ο δεύτερος αντιδραστήρας εξακολουθεί να λειτουργεί.






Δείτε εικόνες από την έκρηξη:























πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID