EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2017 ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ.

Από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις που υπάρχουν στα έργα του αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», τα οποία επιθεώρησε μαζί με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο κ. Δέδες τόνισε ότι μετά από συμφωνία του Υπουργείου Υποδομών με τις δύο αναδόχους κοινοπραξίες είναι πλέον γεγονός η επανεκκίνηση και εντατικοποίηση των εργασιών μετά από χρόνια καθυστερήσεων και εμπλοκών. 

Το Υπουργείο Υποδομών δρομολόγησε όλες τις διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή του 1028 διαδρόμου προσαπογειώσεων, έως τον Μάρτιο του 2017. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς η ολοκλήρωση των έργων θα αναβαθμίσει σημαντικά το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» το οποίο θα μπορεί πλέον να εξυπηρετεί και υπερατλαντικές πτήσεις.

Το έργο έχει ξεκινήσει περισσότερο από οχτώ χρόνια πριν και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν τέσσερα χρόνια. Μετά τις εντατικές προσπάθειες που ξεκίνησαν το Φθινόπωρο του 2015 από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, συμφωνήθηκε με τις δύο κοινοπραξίες καταληκτικό χρονοδιάγραμμα παράδοσης των έργων. Ο Γιώργος Δέδες τόνισε πως οι κρίσιμες εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπουν οι όροι της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης του έργου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εργολαβίες στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Η πρώτη, που έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80%, αφορά στις εργασίες επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων 1028 κατά 3,5 χλμ, το ένα χλμ εκ των οποίων βρίσκεται μέσα στην θάλασσα. Το πιο δύσκολο τεχνικά ζήτημα αφορά στην προστασία του επιχώματος του τμήματος που βρίσκεται εντός θαλάσσης. Ο προϋπολογισμός αυτού του έργου ανέρχεται σε περίπου 170 εκατομμύρια ευρώ και θα είναι έτοιμο σε έναν χρόνο από σήμερα.

Η δεύτερη εργολαβία, που έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 40%, αφορά στις εργασίες αναβάθμισης του υπάρχοντος διαδρόμου προσαπογειώσεων. Αυτό το κομμάτι του έργου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017. Επίσης, στο πλαίσιο των εργασιών περιλαμβάνεται και η ενοποίηση των δύο διαφορετικών συστημάτων φωτοσήμανσης του αεροδρομίου, θέμα που ταλάνιζε το έργο τα τέσσερα τελευταία χρόνια.


 
 
 
 
 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID