EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Επίσπευση στη διαχείριση των κόκκινων δανείων συμφώνησαν Γ. Στουρνάρας – Τραπεζίτες - Οι στόχοι

Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών είχε το πρωί ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων καθώς και για το πλαίσιο των αδειοδοτήσεων εταιρειών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών ώστε εντός του 2016 να έχει δημιουργηθεί η αγορά των εξειδικευμένων εταιρειών διαχείρισης και να μπουν σε τροχιά οι νέου τύπου ρυθμίσεις μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα οι οποίες θα δίνουν στους δανειολήπτες οι τράπεζες.

Μάλιστα συζητήθηκαν οι στόχοι της ΤτΕ προς τις τράπεζες για τη μείωση των κόκκινων δανείων και παράλληλα τέθηκαν τα όρια όσον αφορά τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων εντός των οποίων θα κινείται αφενός η Τράπεζα της Ελλάδος, αφετέρου του ΤΧΣ το οποίο έχει αναλάβει θέματα που άπτονται κυρίως των επιχειρηματικών δανείων.

Τέλος συζήτηση έγινε και για τις επικείμενες αδειοδοτήσεις προς τις εταιρείες διαχείρισης-πώλησης κόκκινων δανείων όπου αναμένεται στο τέλος του μήνα να ανακοινωθεί η σχετική Πράξη του διοικητή το σχέδιο της οποίας έχει δοθεί προς διαβούλευση στις διοικήσεις των τραπεζών το τελευταίο δεκαήμερο. Σημειώνεται πως το πλαίσιο των αδειοδοτήσεων θα παρέχει και την δυνατότητα πωλήσεων δανείων σε funds, καθώς όπως έχει πει ο διοικητής της ΤτΕ, στις τράπεζες πρέπει να δοθούν όλες οι δυνατότητες διαχείρισης προβληματικών δανείων, ειδικά την στιγμή που παρέχεται επαρκής προστασία στους δανειολήπτες.








πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID