EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Βίντεο: Ο Παπανδρέου στο CNN ως Βασιλάκης Καΐλας

Ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στην Κριστιάν Αμανπούρ για να πει ότι πονά κι εκείνος με τον πόνο του ελληνικού λαού...

Με αέρα ηγέτη τρίτης γενιάς, με άπταιστη αμερικανική προφορά, αλλά και με δόσεις παλιού
ελληνικού κινηματογράφου ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε στο CNN μιλώντας στην Κριστιάν Αμανπούρ απαντώντας αν η Ελλάδα έπιασε πάτο.

Για μια φορά ακόμα, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε όσα έλεγε από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Μάιο του 2010 οπότε και η Ελλάδα υπήχθηκε στον έλεγχο του ΔΝΤ και στη στενωπό του Μνημονίου. Αφού μίλησε για τη διαφθορά και τα προβλήματα στο Δημόσιο άφησε αιχμές στους Ευρωπαίους για όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα.
«Η λιτότητα δεν είναι λύση. Κάποιο είδος λιτότητας μπορεί να είναι απαραίτητο για να ελέγχουμε τον προϋπολογισμό, αλλά στο τέλος δεν θα είναι αυτή η φόρμα που θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις», σχολίασε, ξεχνώντας εντέχνως ωστόσο να αναφέρει ποιοι ήταν αυτοί που υπέγραψαν τα Μνημόνια της λιτότητας και τις σκληρές περικοπές που επιβάλλει το ΔΝΤ, οδηγώντας τελικά την Ελλάδα σε μια μακρά περίοδο οικονομικής ύφεσης..
Και φυσικά όλα αυτά πάντα με την ταμπέλα των κατά παραγγελία «μεταρρυθμίσεων», που βυθίζουν ολοένα την ελληνική οικονομία...
«Πονάω και εγώ με τον πόνο του ελληνικού λαού. Έπρεπε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, γιατί αντιμετωπίζαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας, κάτι που φυσικά θέλαμε να αποφύγουμε. Έπρεπε να πάρουμε επώδυνα μέτρα και ο πόνος είναι ακόμα εκεί».

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ακόμα ότι η Ελλάδα έκανε το καθήκον της, αλλά η Ευρώπη απέτυχε...
Μιλώντας για τη σκληρή πολιτική λιτότητας που ακολουθείται στη χώρα μας και ξεκίνησε από την κυβέρνησή του, ο πρώην πρωθυπουργός, δήλωσε πως «δε μπορούμε να έχουμε περισσότερα μέτρα λιτότητας. Η λιτότητα ήταν πάντα προτεραιότητα όμως η πρώτη προτεραιότητα είναι να δούμε τι υπάρχει πίσω από το πρόβλημα. Γιατί υπάρχει τέτοια ύφεση. Για μένα είναι κυρίως θέμα μεταρρύθμισης. Έπρεπε να μεταρρυθμίσουμε κυβερνητικές δομές, να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, την έλλειψη διαφάνειας, τη διαφθορά. Αυτό προσπάθησα να κάνω και αυτό μακροπρόθεσμα θα δημιουργούσε μια υγιή και ανταγωνιστική οικονομία», δήλωσε στο CNN ο πρώην πρωθυπουργός, που κάνει «λαμπρή καριέρα» στο εξωτερικό διδάσκοντας... κρίση.



πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID