EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ειναι τελικα μεγαλα νουμερα τα παιδια!!!Μάρδας στη Βουλή: Έχουμε βρει το νησί που θα μετατρέψουμε σε «θερινό Νταβός»

Είπε πως ήδη έχει καταρτίσει ειδική μελέτη, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να φιλοξενούνται εκεί διεθνή συνέδρια από όλα τα κράτη


Σε θερινό... Νταβός θα μετατρέψει ελληνικό νησί ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, όπως ο ίδιος αποκάλυψε κατά την ομιλία του στη Βουλή την Τρίτη.

Μάλιστα, ο κ. Μάρδας είπε πως ήδη έχει καταρτίσει ειδική μελέτη για το εν λόγω σχέδιο, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο νησί διεθνή συνέδρια από όλα τα κράτη και κάνοντας παράλληλα λόγο για βελτίωση του επενδυτικού νόμου.

«Έχουμε προσδιορίσει ένα νησί και υπάρχει μελέτη το οποίο έχουμε ονομάσει ως "νησί της τέχνης και της τεχνολογίας" και θα το μετατρέψουμε σε θερινό Νταβός, ώστε να έρχονται τα κράτη και να φιλοξενούν  τα συνέδρια και άλλες οργανώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας.

Επίσης, προανήγγειλε ότι θα οργανώσει τους εξαγωγείς ώστε να συνδεθούν με διεθνή δίκτυα διανομών αφού -όπως εξήγησε- στόχος είναι οι επενδυτές να συνδέονται με τις χώρες και όχι με κάποιες φιέστες.

«Έχουμε 35 διεθνείς μελέτες, όπως τόνισε, που έχουν σχέση με το εξαγωγικό εμπόριο και από εκεί θα αντιγράψουμε τις πρακτικές στον επενδυτικό νόμο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα βελτιώσουμε το χρόνο έγκριση  μίας ξένης επένδυσης, αφού σε άλλες χώρες δεν ξεπερνά τον ένα μήνα».

Από τη άλλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι δεν είναι οι φορολογικοί συντελεστές ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας για επενδύσεις στην Ελλάδα. Δήλωσε δε ότι η εξωστρέφεια δεν είναι μόνο προσέλκυση επενδύσεων και εξαγωγές, αλλά έχουμε τις ιαματικές πηγές και θα δούμε πως θα αναπτύξομε έναν ιαματικό τουρισμό.

Τέλος, όσον αφορά στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, που υποσχέθηκε και ο πρωθυπουργός, τόνισε υπάρχουν ήδη δύο έτοιμοι νόμοι για τον αλκοόλ και το καπνό, ενώ για τα καύσιμα η κυβέρνηση είναι ένα στάδιο πίσω, καθώς ήδη έχουν γραφτεί οι τροπολογίες και οι δύο υπουργικές αποφάσεις.

«Προχωρά όπως είχαμε υποσχεθεί», τόνισε.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID