EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος…»

Την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί στην πατρίδα μας δημοψήφισμα για το αν επιθυμούμε ή όχι να εφαρμοστεί στην χώρα και στους πολίτες αυτής, το εγκληματικής σύλληψης τελεσίγραφο – μνημόνιο των Γερμανών και των υποτακτικών τους. Καλείται με άλλα λόγια ο ελληνικός λαός είτε να υπογράψει την θανατική του καταδίκη με τα ίδια του τα χέρια ψηφίζοντας ΝΑΙ, είτε να οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο ψηφίζοντας μαζικά και θαρραλέα και κατά πως γνωρίζουμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες «ΟΧΙ».

Με άλλα λόγια το ΝΑΙ θα σημάνει την πλήρη εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και των υποδομών του Κράτους μας στους επικυρίαρχους Γερμανούς και τα τραπεζικά καρτέλ των σκοτεινών κύκλων, καθώς επίσης τον ολοκληρωτικό αφοπλισμό της χώρας και την μείωση των συντάξεων και των μισθών σε πρωτόγνωρα για την ευρωπαϊκή ήπειρο επίπεδα. Από την άλλη μεριά ένα όσο το δυνατόν πιο συσπειρωμένο ελληνικό δυναμικό «ΟΧΙ» θα είναι η αρχή του τέλους των μνημονίων για την χώρα μας, θα σημάνει την επίσημη λήξη της νέας κατοχής που μετρά ήδη 5 χρόνια από τους Γερμανούς, ενώ παράλληλα θα επιβεβαιώσει την ξάστερη ταυτότητα της ελληνικής κοινωνίας. Ένα βροντερό «ΟΧΙ», κι ανεξάρτητα με το τι λένε τα παπαγαλάκια προκειμένου να διασπάσουν το συσπειρωμένο ελληνικό μπλοκ του «ΟΧΙ», θα διασφαλίσει ευνοϊκές προϋποθέσεις για νέες συζητήσεις σε δημοκρατικότερη και ισότιμη βάση. Ταυτόχρονα θα επιφέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα διαμορφώσει θετικό κλίμα για την ευόδωση των προσπαθειών άλλων αγωνιζόμενων λαών, όπως είναι ο ισπανικός, ο γαλλικός και ο ιταλικός.

Όπως και να ’χει, η εντυπωσιακή κίνηση του Πρωθυπουργού μας Αλέξη Τσίπρα, αιφνιδίασε τους πιστωτές και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ έκανε να τρέμει το φυλλοκάρδι των μαριονεττών τους (Μέρκελ, Σόιμπλε κτλ.), τόσο που από την ώρα της ανακοίνωσής του, να μην αναγνωρίζει κανείς τους κατά τ’ άλλα σκληρούς αυτούς διαπραγματευτές. Προκαλεί πραγματικά των οίκτο μας η αλλαγή της θεατρινίστικης στάσης τους τις τελευταίες μέρες. Νοιώθουν τα σάπιο σύστημα τους να αρχίζει να ξηλώνει και δε ξέρουν τι να κάνουν πια. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε όποιο μέσο σκεφτούν άρον-άρον, την προπαγάνδα των ΜΜΕ, τον εκφοβισμό, το γελοίο κλείσιμο των τραπεζών κοκ. Τόσο ξεμασκαρεύτηκε τούτες τις μέρες το σύστημά τους που είδαμε τον εμετικό κ. «Ποτάμη» του Ποταμιού να εκστομίζει έναν χείμαρρο ύβρεων εντός της βουλής και το ΚΚΕ Α.Ε. σαν καλός μασκαράς να ψηφίζει ότι ακριβώς ψήφισε ο ακροδεξιός Βορίδης, ο ανεκδιήγητος Άδωνης και ο εθνοπροδότης Βενιζέλος.

Όμως ο καθένας διαγράφει την προσωπική του τροχιά σε τούτον τον μικρό μα σπουδαίο τόπο. Και μαζί διαγράφει την δική του πορεία και ο κ. Τσίπρας. Ο οποίος ανεξάρτητα της μελλοντικής πορείας του, που κανείς δεν την γνωρίζει, στην παρούσα στιγμή φέρθηκε σαν σοφός άνδρας, σαν πραγματικός Έλληνας, σαν σπουδαίος δημοκράτης. Η θέση του πρωθυπουργού απαιτεί σοφία, σωφροσύνη και τόλμη και η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα στην παρούσα στιγμή, μετά από 5-μηνη κοροϊδία των Γερμανών για δήθεν διαπραγμάτευση, να δώσει φωνή στον ελληνικό λαό δείχνει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός διαθέτει και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά. Σήμερα, με αυτήν την κίνηση, ο ελληνικός λαός στ’ αλήθεια μπορεί να είναι περήφανος για την Κυβέρνησή του και τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Την Κυριακή καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ της δολοφονίας των παιδιών μας και της παράδοσης της πατρίδας στα γερμανικά γεράκια με ένα ΝΑΙ, και της περήφανης ιστορικής ευθύνης μας για την διατήρηση μιας ελεύθερης πατρίδας όπως μας την χάρισαν οι πρόγονοί μας με θυσίες και στερήσεις, ψηφίζοντας «Ο Χ Ι». Δεν δικαιούμαστε να την παραδώσουμε αμαχητί. Δεν δικαιούμαστε να μην πολεμήσουμε σαν Έλληνες.

Φίλες και φίλοι, ας προσπαθήσουμε να διώξουμε την θολή εικόνα που συστηματικά μας δημιουργούν τα ξεπουλημένα ΜΜΕ, ας σκεφτούμε νηφάλια και λογικά, χωρίς φόβο, ας φερθούμε ώριμα και ελληνικά όπως απαιτούν οι ιστορικές στιγμές που ζούμε, και να είμαστε πεπεισμένοι ότι ψηφίζοντας «Ο Χ Ι» θα είμαστε άξιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που απέκρουσαν του Πέρσες βαρβάρους, των ηρώων του 1821 που ελευθέρωσαν την Ελλάδα μας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τον μαχητών του 1940 που δε φοβήθηκαν τους παππούδες των σημερινών γερμανών πολιτικών οι οποίοι και τότε προσπάθησαν να υφαρπάξουν την χώρα μας, αντιμετωπίζοντας με ηρωικό τρόπο τις δυνάμεις του Άξονα.

Στην κάλπη ας έχουμε το μυαλό μας στους προγόνους μας που με μαγκούρες και φτυάρια πολέμησαν και νίκησαν τους Γερμανούς στη Μάχη της Κρήτης και στα παιδιά μας που ανήμπορα και με την ελπίδα στα μάτια τους, περιμένουν από εμάς να μην τα απογοητεύσουμε. Ας ψηφίσουμε ένα μαζικό, βροντερό «Ο Χ Ι», ενάντια στους εκβιαστές μας. Κι ας παραμείνουμε νηφάλιοι και μονιασμένοι. Θα τα καταφέρουμε!



Ηλίας Κοπανάκης
Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., MSc., Phd.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID