EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Star Trek» reloaded – Το Enterprise… προσγειώθηκε στην Κίνα για να στεγάσει πλήρωμα εταιρίας

Του κόστισε κάτι παραπάνω αλλά προκειμένου να κάνει τη… λόξα του πραγματικότητα, δεν λογάριασε τα περιττά έξοδα. Ενας Κινέζος εκατομμυριούχος, παθολογικός λάτρης της σειράς επιστημονικής φαντασίας «Star Trek», κατασκεύασε τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του στο σχήμα του διαστημοπλοίου USS Enterprise!

Τα γραφεία, που εκτείνονται σε ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, βρίσκονται στην πόλη της ανατολικής Κίνας Φουζού και έχουν τις ίδιες κυκλικές γραμμές και σωληνοειδή χαρακτηριστικά με το διαστημόπλοιο της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς. Το κτίριο είναι εμπνευσμένο από το USS Enterprise NCC-1701-E, το οποίο εμφανίστηκε σε τρεις ταινίες «Star Trek» στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Με κόστος κατασκευής 97 εκατ. δολάρια το εξαώροφο κτίριο έχει μήκος 260 μέτρα, πλάτος 100 και προκάλεσε πολύ μεγάλο ντόρο στα φόρα των οπαδών του «Star Trek», οι οποίοι και το έφεραν στη δημοσιότητα, με τη βοήθεια του Google maps.

Ο Κινέζος επιχειρηματίας ονομάζεται Λιού Ντεζιάν, και είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κατασκευής εφαρμογών Internet για το κινητό «NetDragon Websoft», καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γιγαντιαίας κινεζικής μηχανής αναζήτησης «Baidu».

Ο Ντεζιάν τήρησε κανονικότατα το… πρωτόκολλο, ζητώντας και εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα κατασκευής από το αμερικανικό δίκτυο CBS, που παρήγαγε το «Star Trek»!

Η κατασκευή του κτιρίου, το οποίο ονομάστηκε φυσικά «Enterprise», ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2010 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2014. Φήμες ότι ο Ντεζιάν έκανε επέμβαση στα αυτιά του για να γίνουν… μυτερά ελέγχονται ως ανακριβείς…


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID