EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πόσο θα μας κοστίσει η συμφωνία με τους «Θεσμούς»

«Μαχαίρι» στις συντάξεις ή αυξήσεις-φωτιά στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ ζητούν τώρα οι θεσμοί να αποδεχτεί η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση στο Brussels Group.

Το παζάρι για τον ΦΠΑ λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, με τους δανειστές να ζητούν μέτρα άμεσης απόδοσης ύψους 3,5-4 δισ. ευρώ για να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό –και ο λογαριασμός φαίνεται να μεγαλώνει καθώς θεωρούν ότι τα νέα μέτρα που αντιπροτείνει στη φάση αυτή η κυβέρνηση θυμίζουν … προεκλογικές παροχές αντί για πρόγραμμα που έχει ανάγκη τη βοήθεια των δανειστών της.

Στόχος: Να ολοκληρωθεί η συγγραφή της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο

Στόχος είναι η συγγραφή της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) να ολοκληρωθεί άμεσα

Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα μπορέσει να καλυφθεί όλη η απόσταση, ούτε ότι θα «ξεκλειδώσουν» τόσο εύκολα διαδικασίες όπως ένα έκτακτο Εurogroup.

Αντιθέτως, για όσα ανοικτά ζητήματα καταγράφουν, θα υπάρξουν κενά που θα συμπληρωθούν στην πορεία.

Έρχεται παρέμβαση των τριών ηγετών


Καταληκτικό στάδιο και προπαντός κρισιμότερο, όσα θα συζητήσουν εκ νέου σε κορυφαίο επίπεδο οι τρεις ηγέτες. Σύμφωνα με πληροφορίες  οι κκ Τσίπρας-Μέρκελ και Ολάντ ανανέωσαν το… ραντεβού τους για άλλη μια τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Κυριακής, ώστε όπου δεν μπορεί να «κλείσει» κάποιο τεχνικό ζήτημα να υπάρξει ανώτατη παρέμβαση.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα άλλωστε, οι εργασίες των τεχνοκρατών της ελληνικής ομάδας κινούνται  με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Τι πιστεύουν στο Μαξίμου

Η αιφνίδια αλλαγής κλίματος στις τεχνικές συζητήσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες επαναφερουν την αισιοδοξία στην ελληνικη κυβέρνηση για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα – κυβερνητικές πηγές επιμένουν να μιλούν ακόμη και την Κυριακή.
Από το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν στάση αναμονής και επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση, επισημαίνοντας πάντως ότι έχουν μιλήσει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας για την προοπτική οριστικής σύγκλισης με τους εταίρους το συντομότερο. Συνιστούν ωστόσο ακόμα και τώρα ψυχραιμία, τονίζοντας ότι πρέπει να αναμένουμε την ολοκλήρωση της προσπάθειας πριν ειπωθεί οτιδήποτε επίσημα.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID