EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρελό «σουξέ» με τη ρύθμιση των 100 δόσεων – Ανησυχία για τα τρέχοντα έσοδα

Μόνο ικανοποίηση θα μπορεί να αισθάνεται η Νάντια Βαλαβάνη από τη μέχρι τώρα πορεία της ρύθμισης των 100 δόσεων.Ειδικά τις τελευταίες ημέρες –πριν ανακοινωθεί η παράταση κατά έναν μήνα- η συμμετοχή ήταν μαζική. Το αποτέλεσμα;

Τα έσοδα μόνο από τη ρύθμιση των 100 δόσεων έχουν ήδη εκτιναχθεί στα 350 εκατομμύρια ευρώ ενώ αν προστεθούν και τα 150 εκατ. ευρώ της ρύθμισης εξπρές, έχουμε ήδη φτάσει στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Μέχρι τις 26 Ιουνίου που θα κλείσει οριστικά η διαδικασία, υπάρχει αισιοδοξία για συλλογή τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ επιπλέον. Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αρχίσει να μετράνε και τα χρήματα που μπορούν να συλλέξουν μέχρι τέλος του έτους από τη διαδικασία των δόσεων. Δεν κρύβουν ότι αν πάνε όλα καλά, το ένα δισεκατομμύριο ευρώ είναι εφικτός στόχος.

Τα ευχάριστα νέα όμως σταματούν κάπου εδώ. Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Μπορεί η συμμετοχή στη ρύθμιση να είναι μαζική (ήδη πάνω από το 20% των οφειλετών έχει τακτοποιήσει τα χρέη του) ωστόσο υπάρχει πρόβλημα –και μάλιστα σημαντικό- με τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις,. Από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία έχουν φτάσει στα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Η υστέρηση των φορολογικών εσόδων στο τετράμηνο, έχει αγγίξει τα 900 εκατ. ευρώ ενώ ακόμη δεν έχουν αρχίσει να βεβαιώνονται οι «βαριές» φορολογικές υποχρεώσεις της χρονιάς. Ποιες είναι αυτές; Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων, φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας με τον υφιστάμενο ή κάποιο καινούργιο τρόπο υπολογισμού.

Το 2ο εξάμηνο θα είναι πολύ βαρύ καθώς όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να πληρωθούν από τον Ιούλιο και μετά. Τον δε τελικό λογαριασμό δεν τον γνωρίζουμε καθώς έρχονται και έκτακτα μέτρα. Προετοιμαστείτε


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID