EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αυτά είναι τα τρία πορίσματα – «φωτιά» για τον ΟΛΠ

Του Θάνου Πασχάλη

Τρία πορίσματα φωτιά που συνέταξαν ελεγκτές του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτουν σκάνδαλο μεγατόνων στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά, με υπερτιμολογήσεις τεχνικών έργων που έγιναν στην προβλήτα μέσω τριών υπερεργολαβιών. Τα τρία πορίσματα έχουν ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία και στον υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα, και ήδη σύντομα θα κληθούν οι εμπλεκόμενοι για καταθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τεχνικά έργα τα οποία έγιναν στον προβλήτα και αφορούσαν και γραφεία του Λιμένα Πειραιά, και τα οποία υπερκοστολογήθηκαν, ακόμη και με εικονικά παραστατικά, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο Οργανισμός με ποσά που φτάνουν τα 7 εκατ. ευρώ.

Στα τρία πορίσματα επιρρίπτονται ευθύνες στο τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, το οποίο δε φρόντισε να ελέγξει το κόστος των έργων, με αποτέλεσμα να προκληθεί η ζημιά των 7 εκατ. ευρώ.

Ανακοίνωση σε απάντηση του παραπάνω δημοσιεύματος εξέδωσε ο ΟΛΠ

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται,

«1. Το 2012 κατά την παραλαβή του έργου του Προβλήτα Ι του ΟΛΠ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, ο οποίος κατασκευάσθηκε τα έτη 2007-2009, πριν δηλαδή αναλάβει τα καθήκοντά της η σημερινή διοίκηση, διαπιστώθηκαν κοστολογικές διαφορές, οι οποίες με τους τόκους ανήρχοντο σε 8 περίπου εκατ. ευρώ.

2. Η κατασκευάστρια εταιρία αναγνώρισε τα κοστολογικά λάθη των συντελεστών της και με «Εξώδικη Αναγνώριση Οφειλής» αποδέχθηκε το ποσό, το οποίο προσδιόρισε ο ΟΛΠ Α.Ε.

3. Για το θέμα αυτό η παρούσα διοίκηση διέταξε επίσης και ολοκληρώθηκε ΕΔΕ, ενώ το σχετικό φάκελο τον έστειλε από το 2013 στη δικαιοσύνη για τυχόν άλλες ευθύνες».

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «είναι πάντως δημοσιογραφικά παράδοξο, να παρουσιάζεται ως σκάνδαλο ένα θέμα, το οποίο έχει κλείσει θετικά για τον ΟΛΠ Α.Ε. εδώ και τρία χρόνια με αποφάσεις του Δ.Σ., τις οποίες έχει εγκρίνει από το 2013 η Γενική Συνέλευση».



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID