EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Άνευ νοήματος οι τροποποιήσεις στον ΕΝΦΙΑ

Η εσωτερική ένταση αναζωπυρώνεται με αφορμή τις βελτιώσεις στον ενιαίο φόρο ακινήτων, που σήμερα κατατίθενται στη Βουλή, χαρακτηριζόμενες από την αντιπολίτευση και κοινωνικούς φορείς ως περιορισμένες και προσχηματικές.

Περιορισμένες και αναμενόμενες είναι οι παρεμβάσεις στο ισχύον καθεστώς του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, λόγω των εισπρακτικών αναγκών και στόχων που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό με βάση το μνημόνιο. Δεν γλιτώνουν από τον ΕΝΦΙΑ τα κενά και ξενοίκιαστα ακίνητα, ενώ το μέτρο θα επανεξεταστεί το επόμενο έτος.

         

Αυτόματα, από το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, θα προσδιορίζονται οι φορολογούμενοι που απαλλάσσονται, μερικώς ή ολικώς, από τον ΕΝΦΙΑ. Δεν θα απαιτείται, δηλαδή, η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών από τους δικαιούχους οικονομικά ασθενείς πολίτες, τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Αυτό διευκρίνιζαν παράγοντες του υπουργείου. Τα μόνα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση των απαλλαγών, θα είναι το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος και το άθροισμα των τετραγωνικών μέτρων των κτισμάτων, που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 150 τμ.

Η μόνη, μη αναμενόμενη, κίνηση του οικονομικού επιτελείου για την ελάφρυνση πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα αφορά την απαλλαγή ολόκληρης της Κεφαλονιάς και άλλων σεισμοπαθών περιοχών της χώρας για ένα έτος, αλλά και αχρηστεμένων ακινήτων που έχουν πληγεί από παλαιότερους σεισμούς, επισημαίνει η «Ναυτεμπορική».

Το μικρό πακέτο των αλλαγών πήρε χθες το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην οποία μετείχε και ο υπουργός Οικονομικών, στο πλαίσιο της γενικότερης προετοιμασίας της κυβέρνησης εν όψει της «μάχης» που θα δοθεί με την τρόικα από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι.
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID