EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νικαράγουα: 27 εργάτες παγιδεύτηκαν σε ορυχείο χρυσού

Στρατιώτες και σωστικά συνεργεία συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης των παγιδευμένων -Τα σωστικά συνεργεία έχουν επαφή με 20 παγιδευμένους ενώ άλλοι επτά αγνοούνται
Τουλάχιστον 27 εργαζόμενοι σε ένα ορυχείο χρυσού της Νικαράγουας παγιδεύτηκαν μετά από κατάρρευση που σημειώθηκε στις στοές του, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Δύο εργαζόμενοι κατάφεραν να βγουν σώοι από το ορυχείο χρυσού στην περιοχή Μπονάνζα, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια-ανατολικά της πρωτεύουσας Μανάγκουα.

Στρατιώτες και σωστικά συνεργεία συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης των παγιδευμένων, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ροσάριο Μουρίλο, η οποία διευκρίνισε ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν επαφή με 20 παγιδευμένους ενώ άλλοι επτά αγνοούνται.

«Είκοσι από αυτούς είναι σε ένα ασφαλές μέρος και έχουν ζητήσει τρόφιμα και νερό,» είπε η Μουρίλο. Η προσπάθεια των διασωστών όμως να στείλουν τρόφιμα και νερό στους παγιδευμένους είναι δύσκολη καθώς οι εργαζόμενοι στο ορυχείο είναι παγιδευμένοι σε βάθος 500 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους.

Το ορυχείο χρυσού είναι συμφερόντων κολομβιανής εταιρείας και λειτουργεί από το 1995 ενώ παράγει περίπου 37.300 ουγκιές χρυσού ετησίως. Το ορυχείο στα βορειοανατολικά της Μανάγκουα, ήταν κλειστό περίπου πριν από τέσσερα χρόνια, αφού θεωρήθηκε επικίνδυνο.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID