EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μία ακόμη εξαγγελία της… ανάπλασης του Φαλήρου!

Η ανάπλαση του Φαλήρου είναι ένα έργο που αποδεικνύει ότι τίποτα ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι κυβερνήσεις και η δημόσια διοίκηση της χώρας.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει εξαγγελθεί τουλάχιστον τρεις φορές από το 2010 αλλά παρόλο που είχε έτοιμες μελέτες και εξασφαλισμένα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν ξεκίνησε ποτέ. Με αποτέλεσμα, τώρα να εξαγγέλλεται για μια ακόμη φορά κι αφού δυστυχώς χάθηκαν οι δεσμευμένοι πόροι απο το ΕΣΠΑ και οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν εργασία σε χιλιάδες εργαζομένους στον κατασκευαστικό τομέα, κατά την περίοδο της κρίσης, και θα άφηναν ελεύθερα τα κονδύλια του ΣΕΣ για να γίνουν άλλα χρήσιμα έργα.

Απαιτούνταν μόνο να συνταχθεί και να σταλεί στο ΣτΕ, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Αλλά αυτό καθυστέρησε τρεισήμισι χρόνια. Κι όταν επιτέλους ετοιμάστηκε, απαιτήθηκαν τουλάχιστον άλλοι έξι μήνες για να συγκεντρωθούν όλες οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις. Ακόμα και τότε όμως, το έργο δεν μπόρεσε να μπει σε τροχιά δημοπράτησης αφού… έλειπε η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης. Κι αυτή εγκρίθηκε τελικώς απο τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μανιάτη, πριν λίγες ημέρες κι έτσι το έργο μπορεί τώρα να προκηρυχθεί. Ωστόσο κανείς ακόμη δεν ειναι σε θέση να πει επισήμως πότε θα γίνει αυτό.

Πέρασαν ήδη τέσσερα χρόνια απο τότε που ο διάσημος ιταλός αρχιτέκτονας Ρέτζο Πιάνο παρουσίαζε τα σχέδια του και ανακοινωνόταν απο τον τότε υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 2015. Αυτό είπε κι ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στις αρχές του 2013 όταν παρουσίαζε το όραμα του για την Αθήνα και μιλούσε για το τρίπτυχο Πανεπιστημίου-Φάληρο-Ελληνικό. Απο τότε πάντως, η Πανεπιστημίου και το Φάληρο ακόμα αναμένεται να προκηρυχθούν.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID